Статті

Що пишуть в світі про ALEX²?

Microscope

Визначення розширеного профілю сенсибілізації IgE на основі технології макроматриці: новий метод діагностики алергії для персоніфікованої медицини

Enrico Heffler, Francesca Puggioni, Silvia Peveri, Marcello Montagni, Giorgio Walter Canonica and Giovanni Melioli
World Allergy Organization Journal, 2018

Резюме
Загальна інформація. Персоніфікована медицина (ПМ) змінює сферу діагностики і лікування алергії. У 60-х роках був розроблений аналіз IgE in vitro, метод прототипу ПМ, який викликав все більший інтерес через введення рекомбінантних компонентів в тест. Зовсім недавно мікрочіпи з компонентами алергену значно поліпшили здатність описувати профіль IgE. Метою цього дослідження було оцінити характеристики недавно розробленого Allergy Explorer (ALEX), макроматриці, яка містить як екстраговані «цільні» алергени, так і молекулярні компоненти. Цей метод дозволяє отримати профіль IgE, який включає 282 компонента (157 екстрактів алергенів і 125 компонентів), що призводить до широкого скринінгу потенційних алергенів.

Методи: сироватки від 43 пацієнтів з алергією аналізували за допомогою ALEX, а потім за допомогою - ImmunoCAP ISAC. Результати двох тестів порівнювалися, і була також оцінена концентрація молекулярних компонентів з присутністю IgE у відповідному екстракті.

Результати: Спостерігався сильний зв’язок між ISAC і ALEX. Результати ALEX для тестів другого рівня (тобто специфічного IgE для завершення екстрагованих алергенів) узгоджуються з результатами, отриманими для відповідних компонентів.

Обговорення. Незважаючи на відмінності в методології, профілі IgE, виявлені для молекулярних алергенів ALEX і ISAC, були дуже схожі. Відмінності були в основному пов'язані з більш низьким динамічним діапазоном ALEX і з використанням інгібітора CCD в першій фазі інкубації, що зменшувало зв'язування IgE з CCD, як представлено в екстрагованих алергенах і компонентах.

Висновок. Ґрунтуючись на наших висновках, ALEX являє собою новий інструмент для опису профілю IgE в ПМ, де аналіз IgE може виконуватися на множинні алергени і компоненти. Зокрема, полісенсибілізовані пацієнти і пацієнти з синдромом пилок-їжа матимуть реальну перевагу завдяки поєднанню другого і третього рівнів діагностики алергії в одному чіпі.

Ключові слова: екстракт алергенів, компонент алергенів, аналіз ISAC, ALEX, IgE, лабораторні методи

Читати повністю

Оригинал